A projekt tartalmának bemutatása

 

A CUIES Kereskedelmi Kft. székesfehérvári telephelyén 1 db CNC lézeres kivágó berendezést vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 12,9 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.

A társaságot 2003. szeptember 4-én alapította Mihályi Norbert korlátolt felelősségű társaságként, ipari és higiéniai törlőkendők forgalmazására. A társaság fő tevékenysége az ipari és higiéniai törlőkendők forgalmazása és gyártása.

A társaság elérni kívánt célja egy olyan új technológia kialakítása volt, aminek segítségével a társaság olyan új termékek gyártására lesz képes, amelyekre jelentős piaci kereslet van, de a projekt befejezéséig nem tudta gyártani. A társaság olyan ipari törlőanyagot fog gyártani a jelenleg alkalmazott teljesen szöszmentes anyagból, ami innovatív felhasználási applikációit tesz lehetővé, a pontos és egyedi formára vágásnak köszönhetően. A fejlesztés másodlagos célja volt, új gyártói profil kialakítása az ipari csomagolás területén. A társaság rövid távú tervei között szerepel, hogy olyan termék gyártásába kezd, amellyel eddig nem foglalkozott, azonban a beszállítói kapcsolatai révén jelentős piaci igényt azonosított. A társaság ezért elkezdi egy speciális polietilén anyag feldolgozását. Az anyag elsősorban sérülékeny elemek védőcsomagolásaként szolgál.

Ennek keretében a vállalkozás beszerzett egy CCL-1825 CNC lézervágót, amely nem csak az anyagok pontos vágására képes, hanem az élek a vágások mentén szakadás és szöszmentesek lesznek. Az eszköz képes az új típusú speciális polietilén anyagok megmunkálására is.  A berendezés szabadon mozgatható X-Y-Z irányú CNC mozgatórendszerrel felszerelt, szinkron le és felcsévélő tekercs, a hosszú alakzatok vágására. A lézergravírozó funkcióval megmunkálható a műanyag, szövet, papír, bőr anyagok.

A pályázat keretében beszerzett berendezés korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezés.

A fejlesztés során beszerzett gépet azonnal hasznosításba vette a társaság, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódott a vállalkozás napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszköz működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a 12,9 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

 

További információ kérhető:

GÁSPÁR GERGELY

Elérhetőségeink: telefonszámunk: + 36 (30) 428-4494, e-mail címünk: marketing@cuies.eu

A projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.8-17-2017-00107

Befejezés időpontja: 2018.09.30.; Támogatás aránya: 50%

A támogatás összege: 12 870 000,- Ft

Köszönjük a Magyar Állam és az Európai Unió támogatását!

Vegye igénybe ingyenes szaktanácsadásunkat!